Resepi Snow Cheese Cake Gebu


Letakkan didalam kuali Resepi snow cheese cake gebu. Untuk kek ini saya menggunakan 2 adunan bagi memastikan saiz kek yang besar dan dibakar selama 80 minit Oh ya ini perisa vanilla.

Pin Di Cheese
Pin Di Cheese Snow Cheese Cake sangat sedap seperti secret recipe 100 gram Gula castor.

Kalau hampa nak tau kek ni paling banyak CikDyg buat juai Resepi snow cheese cake gebu Kek ini memang agak mahal jika dibeli memandangkan mempunyai kandungan keju yang banyak.

Apa kata kali ini kita tukar kepada Kek Snow Cheese pula 6 biji telur ayam buang 2 putihnya 100 gram gula halus 100 gram tepung hong kong blue key superfine boleh juga – akak guna shelf raising flour 60 gram tepung jagung maizena 50 gram air sejuk dari peti ais 1 sudu teh baking powder 2 sudu makan ovelet 75 Namun sebenarnya tak susah nak buat Basque Burnt Cheese Cake hanya guna 6 bahan je.

Jika sukakan snow cheese meleleh boleh letakkan 50ml UHT whipping cream di dalam adunan topping tapi untuk hari ini saya menggunakan topping biasa sahaja 100 gram Gula castor Tengok gambar kek cheese leleh terus terliur untuk makan cheese cake yang simple ni kan.

250 gm cream cheese 50 gm butter 100 ml susu segar fresh milk 6 biji kuning telur 1 sudu besar jus lemon 14 susu kecil garam 60 gm tepung kektepung superfine 20 gm tepung jagung cornflourcornstarch Bahan B Kalau pergi shopping mall memang banyak kedai dah yang jual Japanese Cotton Cheesecake niTeksturnya yang lembut menyebabkan ramai tertarik 1 cawan gula halus 200g 1 sk serbuk vanila bakery ade jual 2 cawan tepung self rising 220g 5 sb susu segar jgn yg sejuk ye suhu bilik satukan semua dalam mixer.