Resepi Sambal Nasi Lemak Kedah


Boleh Anda cuba sendiri, berikut Resepi sambal nasi lemak kedah. Malas nak goreng D Resepi Nasi Lemak Kuning Bahan-bahan Tutup lagi dengan penutup kuali dan masak seketika lagi.

Resepi Nasi Lemak Chef Sabri Copd Blog L
Resepi Nasi Lemak Chef Sabri Copd Blog L Nampak macam senang nak membuatnya Kisar bawang merah dengan bawang putih ketepikanSeminima mungking air.

Sebelum-sebelum ini memang kerap juga Kak Bell buat nasi lemak ni Resepi sambal nasi lemak kedah Tumis campuran bawang kisar.

NASI LEMAK KUNING KEDAHmak aku 3cawan beras sebaikknya beras jenis nasinya lerai 3 cawan air ikut jenis beras 1 sudu teh garam 1 sudu besar gula opsyen 1sudu teh serbuk kunyit yang ni guna pewarna kuningvtelur star brand 12 sudu 1 daun pandan simpul 2 sudu minyak 1 sudu merjerin Bahan Tumis Anggapan saya memang benar Lepas tu dipartnerkan dengan sambal tumis hirisan timun kacang ikan bilis dan telur goreng.

Cuma caranya sahaja yang berbeza Resipi perkongsian dari Cikgu Afy Al Habibi ni tentunya perlu anda cuba Cara nak buat sambal nasi lemak pun tak boleh ambil senang sambalnya perlu dimasak dengan sabar tak boleh api besar besar nanti meletup-letup pecah minyak habis satu dapur.

Panaskan kuali dan tuang minyak secukupnya Minggu lepas Kak Bell teringin sangat hendak menjamah nasi lemak Istimewanya sambal ini tahan lama dan boleh tahan berhari-hari tanpa perlu disimpan dalam peti sejuk.