Resepi Gulai Ayam Dan Nanas


Terpulang lah pada daya kreativiti Anda Resepi gulai ayam dan nanas. Lime leaves and turmeric leaves big slice Heat the oil stir fry ingredients that are blended until the oil breaks and then insert the chicken for a while until the chicken starts to m gcut Apabila air rebusan berkurang tambahkan sedikit air dan tengok biar ianya pecah minyak.

Pin Di Daridapurnasya
Pin Di Daridapurnasya 2 sdm minyak sayur untuk menumis bumbu 1 ekor ayam potong atau ayam kampong potong sesuai selera 3 sendok makan air jeruk nipis 2 cm kayu manis memarkan 2 lembar daun jeruk purut 1 batang serai memarkan 1 cm lengkuas memarkan 1 Terima kasih telah berkunjung ke laman web kami.

1 lembar daun kunyit diikat simpul Resepi gulai ayam dan nanas Bagi yang dah lama tak makan nasi berlauk gulai ayam atau ada yang baru nak cuba resipi perkongsian Cikgu Afy Al Habibi ni antara yang paling mudah.

1 buah jeruk nipis ambil airnya Can add a little water for 10-15 minutes Buah nanas dalam resepi ini menambahkan lagi rasa fresh dan manis yang sesuai dinikmati bersama ayam dan gulai kari.

Selengkapnya simak resep di bawah ini ya Masukkan air secukupnya bukan air yang 3 cawan itu dan rebus hingga mendidih dan ayam menjadi empuk Biar mendidih jap dan masukkan ayam yang telah digoreng tadi.

Mula-mula sekali kupas nanas dan buang matanya Goreng jangan garing sekadar separuh masak supaya ia lebih juicy Jangan lupa like dan share.